GoldSprint Hungary

Irány Chicago!

Bajnokaink

Magyar GoldSprint világbajnokaink:

 

Németh Anna Gréta

Németh Anna Gréta vagyok, de hívjatok nyugodtan „Mannának”- általában a legegyszerűbb bemutatkozási formám, hiszen mindenki így ismer, és lehet hogy páran zavarba jönnének ha polgári nevemen kellene szólítaniuk.  Már a főiskolán is így ismertek, amit 3éve fejeztem be, és azóta hazánk szorgos kis dolgozó hangyája lettem. Kiskorom óta szerves része az életemnek a sport, korán kezdtem úszni és lovagolni, szép helyezéseket értem el. Szerettem bringázni, de mindig is csak közlekedési eszköznek tartottam. Jó ötletnek is tűnt Budapesten kétkeréken közlekedni, és ennek köszönhetően szimpla városi fixisként jutottam el életem első goldsprint versenyére. A Club régi szabálya alapján miszerint: „az elsőn tekersz”, plusz a folyamatos unszolás hatására felszálltam a biciklire. Onnantól kezdve mindig ott szerettem volna lenni a Royal Fixi Club Tournamentjein. Az adrenalin, amikor hajtasz, az izgalom, amikor várakozol az indulásra és az ott kialakult társaság egyből magával ragadott. Barátaimmal visszaszámoltunk az etapok közt, hogy újra felülhessünk és kihozhassuk magunkból és ellenfelünkből a legjobbat. Így jutottunk el a döntőig, ahol kemény csatával sikerült elhódítanom a leggyorsabb „bögre” címet. Azóta nincs megállás. Észre sem vettem és már Varsóban pörgettük a pedálokat Levivel. Hatalmas érzés volt, hogy mihelyt győztesként kerültem ki a döntő végén, utánam a férfi címet is magyar srác szerezhette meg!

Ha tél, akkor Royal Fixi Club. Idén sem lehetett kihagyni a fordulókat, és hála bőkezű szponzorainknak, az általam nyert ajándékok mindig egy- egy barátomnál kötöttek ki. Csak a posztereket tartottam meg, mint emléket egy nagyszerű estéről. A Tournament II –ről beszerzett darab – ami egy újabb bajnoki címet jelentett – büszkén feszít a falamon, és várja hogy egy chicagói költözzön mellé.

 

Porcsin Levente

Porcsin Levente: 2010. augusztus 20-án a debreceni bringás karneválon találkoztam a Goldsprinttel először és az ottani versenyt megnyertem. Nagyon megtetszett az egésznek a hangulata.
2010 szeptemberében a pesti bringanapon is részt vettem és sikerült ott is nyernem, és ekkortól már ott is ismerték a nevem. A téli szezon során Buppáék a Goldsprint Tournamenttel adtak rendszeres okot számomra, hogy feljárjak a fővárosba. Itt sikerült rengeteg élményt és új barátot szereznem, a futárlétet megismerhettem belülről. A tournamentet is megnyertem, ahol a jelenlegi városi keróm vázát szereztem. Innentől egyik legnagyobb célom az volt, hogy a Varsóban megrendezésre kerülő futár világbajnokságon is megméressem magam ebben a versenyszámban. Minden tervem összejött, így kijutottam Lengyelországba sok más magyarral, ami még otthonosabbá tette az eseményt és megnyertem az 500 métert a férfiak között, és nagy örömömre a női világbajnok is magyar lett, Manna személyében. Célom az idei világbajnokságra ismét kijutni, ami Chicagoban lesz.
A Goldsprint maga a barátságos versengés és a buli ötvözete.
Versenyzel a melletted tekerővel és az idővel egyszerre.

Posted by: admin on 2012-05-18 @ 06:44
Filed under: